dakraam offerte

twitteryoutubepinterestgoogleplus

DAKDIDAK is lid van DE VLOK, vakmanschap en zekerheid

Eerste indruk
9,1
Service
9,5
Prijs / kwaliteit
9,1
DAKDIDAK
Score: 9.2 van 10
op basis van 77 reviews.

Fabrikanten/assortiment

Contactinformatie

DAKDIDAK dakramen
t.a.v. A. Janssen

Landgraafstraat 9
6845 EA Arnhem

M: 06-54680065

E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Onze prijzen liggen lager dan de consumentenadviesprijs vermeld in de prijslijsten. Onze prijzen en levertijden zijn op aanvraag.

VELUX, FAKRO of ROTO

De bekendste en betrouwbaarste merken op het gebied van tuimel- en uitzet-tuimeldakramen zijn VELUXFAKRO en ROTO. Deze dakraam producenten maken dakramen van hoogwaardige kwaliteit met oog voor het milieu. Verder stellen zij hoge eisen aan de kwaliteit en veiligheid van hun producten en geven zij goede product garanties. 

Welk dakraam is voor mij dak geschikt; moeilijke keus als u niet elke dag een dakraam koopt. Wellicht dat dit artikel u verder kan helpen met een objectief oordeel over enkele aandachtspunten per dakraam producent over de standaard dakramen, een 1 is slecht en 5 is uitstekend. Let wel de aandachtspunten bij een standaard dakraam welke slecht worden bevonden kan men meestal (niet altijd) verbeteren door het dakraam te up-graden zoals men dat noemt. Voor hulp bij het up-graden ben ik u graag van dienst. 

 

VELUX logo 200px 
VELUX dakramen raamdecoratie

 gemiddeld 3,3

VELUX is veruit het meest bekende dakraam van de drie, VELUX dakramen worden al meer dan 70 jaar geproduceerd. In al die jaren zijn er veel verbeteringen geweest, vooral op het gebied van thermische-isolatie, geluids-isolatie, vormgeving, onderhoudsvriendelijkheid en bedieningsgemak. 

Wat een kenmerkend is aan een VELUX dakraam is de openingshandel aan de bovenzijde, VELUX levert dakramen in grenen-hout en in hout met een kunststof coating dit zijn de kunststof VELUX dakramen. Er zijn ook diverse typen van VELUX dakramen denk hierbij aan de bekende tuimel-dakramen, de uitzet-tuimel dakramen, de cabrio-balkondakramen ...

 

lees meer over VELUX

 

FAKRO dakramen

FAKRO PTP dakramen badkamer kl

 gemiddeld 4,3

 

FAKRO is een familiebedrijf, opgericht in 1991. Het bedrijf is de snelst groeiende dakraamfabrikant van de wereld en is sinds 2000 actief op de Nederlandse markt. Bij FAKRO dakramen zit de openings handgreep onderin het raam kozijn verwerkt, een voordeel daarbij is dat de dakramen hoger geplaatst kunnen worden terwijl u er nog steeds makkelijk bij kunt komen om het dakraam te openen, een ander voordeel is dat Fakro in  de sluiting een verstevigd stalen element heeft verwerkt zodat het dakraam een verhoogde inbraakwerendheid heeft (TopSafesysteem). Een ander onderscheidend detail is dat Fakro een regelbaar ventilatie rooster in het raamkozijn heeft verwerkt, dus je kunt het raam afsluiten en toch ventileren indien gewenst. 

FAKRO levert kunststof dakramen deze zijn van PVC gemaakt verstevigd met stalen elementen. FAKRO kent ook diverse typen dakramen net zoals VELUX u kunt alle bekijken op deze site.

 

lees meer over FAKRO

 

ROTO dakramen logo

R8 in leipannen


 gemiddeld 4,3

 

ROTO is een Duits bedrijf dat al meer dan 75 jaar bestaat. ROTO is een geval apart ze maken dakramen van super kwaliteit maar net iets anders als de rest. De nieuwste generatie dakramen DESIGNO, vallen op door haar harmonieus design met vloeiende lijnen, afgeronde profielen zonder zichtbare schroeven en een antracietgrijze afwerking met metalic effectlak waardoor een ROTO dakraam altijd in harmonie met u dak kleurt. Het beslag is een sterk punt van de ROTO groep de dakramen hebben SKG keurmerk en de meeste dakramen zijn dan ook voorzien van een drie punts of vier punts ondersluiting.

ROTO heeft uiteraard ook kunststof dakramen deze zijn ook gemaakt van PVC en verstevigd met stalen elementen. ROTO kent ook diverse dakraam typen een opvallende hierbij is de R7 het top-tuimel dakraam deze scharniert buiten deze kunt u ook beskijken op deze site

 

lees meer over ROTO

 

BEOORDELING OP AANDACHTSPUNTEN 

Bij dakramen zijn er enkele aandachtspunten waarop men een dakraam kan beoordelen; (let wel deze kunnen bij elk merk verbeterd worden door te up-graden)

INBRAAKWERENDHEID:

dakramen dienen een kwaadwillende geen eenvoudige toegang te verschaffen

  • ROTO dakramen;    5 uitmuntend beveiligd tegen inbraak door haar profielen met geen zichtbare schroeven aan de buitenzijde en een drie of vierpunts sluiting
  • FAKRO dakramen;   uitstekend beveiligd tegen inbraak van buitenaf door het TOP SAFE systeem dat onder meer bestaat uit een ondersluiting welke het dakraam inbraakwerend maakt
  • VELUX dakramen;   slecht geen enkele inbraakwerendheid dakramen zijn eenvoudig te openen van buitenaf

VENTILATIE: 

dakramen dienen een ruimte te voorzien van voldoende verse lucht

  • FAKRO dakramen;   beste ventilatie mogelijkeden middels een regelbaar ventilatie rooster
  • VELUX dakramen;   ventilatie mogelijk via de openingshandel
  • ROTO dakramen;    de R7 dakramen zijn voorzien van ventilatie roosters maar de R8 dakramen niet

ISOLERENDE EIGENSCHAPPEN: 

De huidige tijd vereist goede isolerende eigenschappen van dakramen

  • ROTO dakramen;   goed isolerend glas en goede isolatie rondom dakraam
  • FAKRO dakramen;  goed isolerend glas 
  • VELUX dakramen;  4 goed isolerend glas

Heeft u na bovenstaande nog meer vragen dan ben ik u graag van dienst met raad en daad, offerte

 

 

 

 

 

 

 

 

Dakramen

Dakramen met verschillende openingsmogelijkheden: tuimel-dakramen, uitzet-tuimeldakramen, tuimel-dakraam met verhoogde tuimelas, tuimeldakramen met PKVW®, superenergiebesparende tuimel-dakramen en kunststof tuimel-dakramen.

lees meer...

Zonweringen

Binnen- en Buitenzonweringen: Jaloezie, Standaard rolgordijnen, rolgordijnen met zijgeleiding, verduisteringsrolgordijnen, geplisseerde gordijnen, insectenhorren, buitenzonwering, rolluiken en bedieningssystemen.

lees meer...